...blev vår första utställningen tillsammans. Hemmaplan för oss och Frost var (som vanligt) eld och lågor så fort han fick appellplan inom synhåll. Men det var många hundar och vi var inte först ut så vi fick snällt vänta (nästan 4h :P). Det var lite av en pärs både för Frost och mig att orka dit mentalt... för mig gällde det att bibehålla lugnet när Frost fick sina spatteryck och dessutom lägga förberedelserna för Frost på rätt nivå så att han var taggad men inte trött när det väl blev vår tur... och för Frost att lyckas spara på krafterna trots att matte inte ställde upp och körde skiten ur honom rent tränignsmässigt första timmen och att vara omgärdad av hundar varje vaken sekund (och de var många sådana, let me tell you, inte så mycket shut-eye den dagen inte). Som tur var hade vi med oss mamma och pappa (aka. Frosts mormor och morfar ^_^ ) som stöd hela dagen. Morfar böt av matte med att hålla det lilla vilddjuret med jämna mellanrum och mormor skötte allt vad heter utfodring, vattning och fotograferande så vi hade full uppbackning!  
När det väl var dags för oss att äntra scenen flög alla gräsmattans fjärilar in i magen på mig och sa till mig att nu gäller det - fan vad kul vi ska ha! :D Jag är inte sådär jobbigt nervös av mig men lider av adrenalin-fjärilar sedan mina simtävlingsdagar. Vilket bara resulterar i glädje och förväntan. ;)
Vi tog ett steg in i ringen och allt utom jag försvann för Frost - nu var det dags att jobba! <3
Domaren för dagen var Maritha Östlund-Holmsten och när jag förklarade för henne att allt detta var nytt för oss båda tog hon hand om oss fantastiskt och coachade och peppade oss igenom alltihop. Trots att det befann sig runt 200 hundar inne på klubbens område (för att inte nämna alla människor, tält m.m.) så hade Frost bara ögon för mig och mammahjärtat svällde tre storlekar under våra minuter i ringen.
Resultatet för dagen blev BIR HP och efter ytterligare 5h i den gassande solen (vi satt och chillade i skuggan hela dagen och det var varmt nog där) så fixade vi BIS3 i finalen också!! :D <3 Jag hade inte kunnat vara mer stolt över min lille plutt och resultatet har verkligen blivit en morot att fortsätta jobba på på vårt fina sätt tillsammans! Vidare framåt! -->
 
Vår fina kritik;
 
7,5 mån. stor, välbyggd, maskulin hanvalp. Långsträckt huvud av tillräcklig parallellitet. Välformade ögon, bra bett. Dock en aning kort underkäke. Välutvecklad valp med utmärkt benstomme och vinklar. Bra ben och tassar. Utmärkta rörelser från alla håll. Bra tantecken. Bästa valp.

Samt lite bilder från dagen (cred. mamma/mormor http://thehouseofsusanna.blogspot.se/ ):
 
 
Du och jag matte, du och jag! <3
 
 
Ställandet blev inte så bra som jag skulle vilja men det var det lilla och inte heller så konstigt - favoriten stod ju bredvid så de viftande och kallande människorna utanför ringen (läs: mormor, morfar och godis-tanten/vår tränare Agneta Eeà Ring) göres inte besvär enligt Frost! ;)
 
 
I bild: BIS2, BIS3 och BIS1.
 
 
En mycket, mycket stolt matte! <3
 
 
Det var svårt att få en ordentlig bild på pojken uppställd under tävlingen så det ordnade vi med dagen efter. Jag fick frågan hur jag lyckades att ställa upp honom så fint från en av kullsyskonens mattar, kastade jag godis/leksak framför, stod han så fint på egen hand eller..?
Svaret är att vi här gick förbi ankdammen en bit hemifrån och när det trampade förbi fyra änder sa jag till mamma att ta fram kameran så att vi kunde få till den där stå-bilden... sedan sa jag "ta dem" och höll i kopplet för glatta livet!! ;D
Vi prövade att hänga på honom hans rosetter också med fara för deras liv men bestämde oss ganska snabbt för att det varken skulle bli en bild av det och att de kanske kunde vara roliga att spara på! ;)
Grumium Frost, Utställning,