Nu när vintermörkret gör det svårt för oss att träna under vardagskvällarna (jag ser inte mitt svarta, lilla odjur så bra efter att solen gått ned) så passar vi på att träna massor under helgerna. Både idag och igår har vi varit igång och jag tänkte dela med mig en film på en av våra linförighetsövningar (fotgående). Det är en av de viktigaste övningarna inom lydnad då många andra moment baseras på att detta fungerar. 
 
Det är så kul för mig att se hans kroppsspråk lite på distans. När man går själv är det svårt att ta in helheten och även om jag ser på hans ansikte och främre delen av kroppen att han tycker att det är kul så känns det ännu mer värmande att resten av kroppen signalerar samma sak! ^_^ 
 
Vi har fortfarande en bit kvar att öva i vår linförighet då han tappar fokus på mig när vi går längre sträckor (han vill ha action och överraskningar på rullande band), det blir luft mellan oss i svängarna (tanken är att han ska ha kontakt med mitt ben hela tiden) och han studsar omkring lite mer än vad jag vill men också mer än vad han brukar... men so far är jag jättenöjd - och det ser ut som Frost håller med! ;) 
 
 
Dobermann, Film, Grumium Frost, Träning,