Vi har en intensiv vecka framför oss, jag och Frost. Idag har vi kört på med spår och lydnad, imorgon står löpträning och lydnad på schemat, torsdag kväll sätter tävlingslydnadsutbildningen på Kalmar brukshundklubb igång, på fredag kör vi norrut med först ett stopp hos vänner i Värnamo och sen övernattning på hotell i Trollhättan för att ladda för MH lördag morgon. Vem vet vad vi hittar på på söndag? ;)
Med andra ord väntar fler inlägg. 
 
 
Under vintern och början av våren har vi tränat mycket spårträning. Hittills har ni bara fått se ett klipp när vi spårar och då var det hällregn från sidan... Därför vill jag dela med mig av dagens spårträning där jag till och med kunde skippa jackan (!) då solen strålat på oss. ^_^
 
Spåret går bättre och bättre för Frost; vi har sänkt tempot, förflyttat oss till grövre gräs och med en annan spårläggare än mig. Första gångerna det var någon annan som la spår till oss slog det lite tilt för pojken så därför kör vi nu bara spår som andra lagt och vi har börjat arbeta oss bort från gräsmatta till ängs-/åkermark, dvs. mark som liknar den typ av mark man spårar på i första nivån på spårtävlingar; appellklass.
 
Idag höll Frost ett bra fokus i backen med fina vinklar (han virrar bara lite efter första men jobbar tillbaka helt själv utan min hjälp). Han lyfter nosen lite kort efter ungefär 2 min. men jobbar sen på bra igen ända tills slutet då en granne till planen ska hemifrån och drar i dörrar och börjar backa ut bilen på vägen precis intill där vi arbetar. Fokuset i träningen ligger just nu på att motivera Frost till att fortsätta arbeta effektivt trots störning. Allt som allt ett bra litet spår! :)
 
Dobermann, Film, Grumium Frost, Spår, Träning, Utomhus,