En söndag för inte så länge sen var vi ute och spårade som vanligt. Det var kallt, blåsigt och en träningskompis la ut spåret åt oss. Ett superkul spår då hennes spår är så annorlunda mot hur jag brukar lägga dem, och mycket lärorikt då det blev smärtsamt uppenbart att Frost på motvindssträckorna helt tappade konceptet. Han hade INGEN koll den dagen, visserligen under ganska svåra förhållanden MEN medvindssträckorna gick han som ett ljus; klockrent! Träna motvindsspår är alltså något som vi behöver träna mer på - uppenbarligen.
 
Här är första tillfället vi fått chans att träna på detta, och det är ju inga problem. Han går fint med nosen nere i backen och avviker bara svagt från spårkärnan någon gång innan han självmant jobbar sig tillbaka.
 
 
Detta har ju dock satt griller i huvudet på matten - vad var det den dagen som gjorde det hela så jädrans svårt?!? Utan att egentligen veta har jag börjat luta åt att tro att det är ett par saker i kombination som försvårar för honom, framförallt när vi tränar ute på Revinge -->
- Stark vind (i motvind och delvis sidvind) - vilket vi kan mängdträna mer,
- Färsk kodoft (som gör det mycket svårt för honom att sortera) - här behöver vi träna enkla spår som hjälper honom lära sig välja rätt (dvs. inga koblajjor men desto mer spårbelöningar),
- Södra Revinges mark (som antingen har mycket kodoft eller helt enkelt har svårare markunderlag) - där strategin är densamma som ovan; enkla spår med mycket vinst!
2018, Bruksspår, Dobermann, Film, Grumium Frost, Kennel Grumium, Spår, Träning, Utomhus,